Puromuz2.com: Puro Satın Al

Puro seçiminiz, yakışınız, derunteamüliniz ve keyfine vardığınız tüm tatlar baştan sona size özeldir. Ancak gine de aklınızın ucunda bulunması müstelzim bir kaç nöbetçi var! 1- Puro Seçimi Ben bu kırmda günün her saatinde derunmeyi çok sevdiğim Toscanello Limoncello’yu mihman edeceğim. Siz de keyfinize bakılırsa, istediğiniz puroyla eşlik edebilirsiniz. 2 – Puroyu Muayene Etme Oba özümlemeı Karayip purolarda derunmeden önce nemliliğini kontrolör geçirmek gerekir. Bu Toscanello derunin muteber değil. Toscanello severler damak zevklerine bakılırsa farklı gönen oranlarında derunmeyi yeğleme edebiliyorlar. Bu seçimde ustalaşmak az buçuk da tecrübe huzurılma yöntemine ihtiyaç duyuyor. 3- Çakmak Seçimi Yakıma geçmeden önce kesinlikle bilinmesi müstelzim hayati bir kaide var. Puro sadece fakat sadece kokusuz ateşle yakılır! Puro her dakika ya bütan gazlı çakmak ya da uzun puro kibritleriyle yakılmalıdır. Puronuzu Zippo gibi benzinli çakmaklar ya da mumlu kibritlerler gibi işaret yayan ateş kaynakları ile yakmamalısınız. Bunlar puronunuzun aromasını kalıcı olarak bozar. 4 – Yakma Puro kontak ve ilgi lüzum. Bu yüzden hiç acele etmeyin ve puronuzu titiz bir şekilde benzeyen. Emin olabilirsiniz ki, kötü bir yakım hem sizin keyfinizi bozar hem de puronuzu berbat fiyat. Puroyu yakarken alaz puroya dikme bahsetme etmemelidir. Ateşli maviliği purodan az buçuk ırak tutulmalıdır. Puroyu hakeza ağıza götürmeden yakmaya “kızartma” denir. Puronun ucunun her yüzı kırmızıya döndüğünde kızartma teamüllemini mebdeardınız demektir. Şimdi size puro yakma ritüelini anlatacağım: Öncelikle puronun ayağını 90 paye eğimle, aleve tam bahsetme etmeyecek şekilde tutun. Bu teamüllemi yaparken tüm ayağın tay yanması gerektiği derunin puroyu aynı zamanda manzum bir şekilde 360 paye döndürmeniz gerekmektedir. Eğer puro çakmağı kullanıyorsanız, puronuzu ateş deposuna saf alevli çakmalara bakılırsa az buçuk elan uzakta tutmanızda kâr var. çünkü, bu üslup çakmaklar çok yüksekdür ve çokça benzeyen tutulursa puronuzu kömüre çevirme potansiyeline sahiptirler. Yakma yahut kızartma teamüllemi saf alevli çakmaklarla, az buçuk dakika alabilir. Bu müddet size çağ kaybı gibi aynükebilir fakat puro dayanç ve say lüzum. 5- İyi Yandığını Muayene Etme Şimdi puroyu elbette yaktığınımızı kontrolör edelim. Puroyu kızartma teamülleminden sonrasında elverişsiz çevirip utanmaünüze az buçuk yaklaştırın. Yaklaştırdığınız puroya hafifçe atmosfer üfleyerek nerelerin yandığını görebilirsiniz. Eğer tüm kadem kıpkırmızı ise yakma teamüllemini mebdearı ile gerçekleştirdiniz demektir. Eğer puronun her yüzı tam yanmamışsa, şu demek oluyor ki tüm kadem kıpkırmızı değilse, öncelikle puroyu dudakınıza gnaşin. Sonra yanmayan kısmı üste getirerek çalma yahut çakmağınızla puronuzu ısıtırken bir dü bayağı nefes elan çekin. Bu sayede puro üste mütebaki yanmamış pare da yanacaktır. 2–3 saniye sonrasında puronuzu dudaklarınızdan uzaklaştırın. Sıkıntısızçe sallamak puronun ucundaki alevi söndürmeye yetecektir. Tebrikler, bundan sonra puronuz derunime anık. Pekâlâ ya siz anık mısınız? 6 – Keyfine Varma Puro yavaş yavaş ve keyfini çıtoprak çıtoprak derunilmeli. Alacağınız her nefes ortada en azcaından 40 saniye aylamak gerekir. Eğer bu süreyi azaltıp sigara gibi derunmeye çaldatmaışırsanız puronuz ısınmaya başlar. Hızlı derunimden dolayı ısınan puronun lezzetindeki bozulmayı da sadece hissedersiniz. İlk başlangıçta, sadece birazcık lezzet kaybı yaşasanız da, hızlı derunmeye devam ederseniz, puro o denli yaralaşır ki hiç derunilemeyecek duruma gelebilir. Bayağı bir uyarı: Puro, sigara gibi ciğere çekilmez. Duman hafifçe ağıza doldurulur ve dilsiz almaçların dumanla uyarılmasına onay verilir. Şimdi rahatlayın! Puronuzun o eşsiz tütününden gelen lezzetlerin ve aromaların tadını çıkartpostalın. Arada puronuz sönerse, bu göstermeniz gerekenden elan azca kontak gösterdiğinizin bir teamülaretidir. Sönen puronun küllerini iyice temizleyin. Bunun derunin kürdan gibi bir alete ihtiyaç duyacaksınız. Külleri iyice temizlediğinizden güvenli olduktan sonrasında puronuzu yine yakmayı deneyin. Benim deruntiğim Toscanello derunin yeni baştan yakma sorun örgütleme etmez. Ancak yabancı özümlemeı Karayip Purolarında her yeni yakışınızda küsurat oranda dokunaklılık hissedeceğinizi belirtmek isterim.

Eğer puro kaliteli bir puro ise 15 yıl hatta elan uzun bir müddet birlikte saklanabilir. Aynı yıllanmış şaraplar gibi puro da eskidikçe tadı vürutir ve güzelleşir. Puro saklamak istiyorsanız bilmeniz müstelzim ve pekâlâ şarka olan 2 kaideı demeız gerekiyor. Bu önemli kurallardan ilki puronun saklanacağın dünyaın sıcaklık değerıdır. Puroyu kaliteli bir koşulda uzun müddet saklamak istiyorsanız dünya sıcaklığının 16 ila 18 paye ortada evetğundan güvenli olmanız gerekiyor. Nesil ortamında bu sıcaklığı yakalamanız nispeten zordur. Bu yüzden dünya sıcaklığı 22 derecenin üstüne ya da 12 derecenin şeşna inmedikten sonrasında telaşlanmanıza gerek yoktur. Lakin bittabi eğer imkânınız var ise 16 ila 18 derecedeki muhafaza dünyaını yaratmanız mefkûre olandır. Çünkü bu durumda hiçbir sorun ile huzurlaşmazsınız. Saklama dünyaı sıcaklığında üs sorun dünyaın soğuk değil çokça hamam olmasıdır. Çünkü muhafaza dünyaı 22 derecenin üzerine çıktığında tütün böceği sorunu ile huzurlaşabilirsiniz. İkinci önemli kaide ise muhafaza dünyaının nemidir. Bağıl nemin mefkûre aralığı %65 ila %70’in şeşna düşmemesi ve %72’nin üzerine çıkmaması önemlidir. Çünkü puronuz nemli ise yanmayacaktır ve eğer çokça kuru ise puronun tadı ağarlaşır. Kuşkusuz gönen muhafaza dünyaı sıcaklığına bakılırsa değişim gösterecektir ve bu yüzden de muhafaza dünyaı sıcaklığını sabitlemenizde kâr vardır. Puro Nerede Saklanmalıdır? Puro en mefkûre olarak puro muhafaza kutusu adı verilen humidorların içerisinde saklanmalıdır. Eğer bu özel kutulardan elinizde yasak ise rastgele bir atmosfer geçirmeyen kutu, dolap hatta ve hatta atmosfer geçirmeyen bir odada dahi puroları saklayabilirsiniz. Burada önemli olan muhafaza dünyaının atmosfer geçirmemesi ve buna rabıtalı olarak da kutu derunindeki gönen ile sıcaklığın çakılı kalmasıdır. Puro saklamak derunin anahtar sıcaklığı ve nemi çakılı tutmanızı sağlamlayacak pekâlâ atmosfer geçirmeyen kutular ya da benzeri bir ortamdır. En oflaz humidor İspanyol sedirinden yapılan türüdür. Bu sakamla kutuları pekâlâ atmosfer geçirmedikleri derunin vesair rakiplerine mefret ayrım atarlar. Eğer puro saklamaya hüküm verdiyseniz kesinlikle bu humidorlardan almanız gerekir.

puro satın al

https://puromuz2.com/

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir